2013. február 1., péntek

Finomságok

Így hétvégére két receptet hoztam Nektek,hátha kedvet kaptok hozzájuk vagy csak úgy a sütés-főzéshez:))


Mandulás forró csoki
Hozzávalók:
-10dkg étcsokoládé
-2 csepp mandulaaroma
-5dl tej
-2,5dl tejszín
-2ek porcukor
-1/2 cs.vaníliáscukor
-3dkg kakaópor
Készítése:  A tejet a tejszín felével közepes hőfokon felforraljuk és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét,porcukrot,a kakaót és a mandulaaromát. Alacsony hőfokon addig keverjük , amíg  a csokoládé felolvad. Ezután félretesszük. A maradék tejszínt felverjük,és hozzáadjuk  a csokis keverékhez, majd poharakba töltjük.
Húsos párnácska
Hozzávalók:
Tészta: 1/2 kg túró
1/2 kg liszt
1/2 kg rama
Töltelék:  40dkg gépsonka
4db főtt tojás
1ek tejföl
1 kanál mustár
só,bors
Készítése:  A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
A gépsonkát és a főtt tojásokat (én késes aprítót használtam)nagyon apró darabokra vágjuk , majd hozzáadjuk a tejfölt,a mustárt a sót és a borsot.
A tésztát kinyújtjuk. korongokat szaggatunk, rátesszük a tölteléket, félbehajtjuk és a széleit villával lenyomkodjuk , tojással megkenjük a tetejét,reszelt sajtot szórunk rá és 180fokon készre sütjük.


Szeretitek a sós sütiket?És a forró csokit? Esetleg,ha van valami jó receptetek akkor osszátok meg velem!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése