2011. április 2., szombat

Sali és kifli

Mozzarella caprese
Hozzávalók:
mozarella
paradicsom
olivaolaj
bors,bazsalikom , (oregano)
A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük,a szeleteket váltakozva egy tányérra tesszük,majd borssal és bazsalikommal jól megszórjuk(kicsi sót is tettem rá),és olivaolajjal meglocsoljuk!Hűtőbe tesszük,hogy össze érjenek az ízek!
Sörkifli
Hozzávalók:
1kg liszt
1ek só
őröllt kömény,őrölt bors
2dl étolaj
1ek cukor
7dl tej
7dkg élesztő
házikolbász
sajt
Az élesztőt a lanyos,cukros tejben felfuttatjuk,Egy keverőtálba tesszük a lisztet a sót,a köményt a borsot az étolajat és a felfuttatott élesztőt ezt jól összegyúrjuk és 1órát pihentetjük.A sajtot és a kolbászt (nagyobb darabokra)vágjuk.A tésztából 4cipót formázunk,kör alakúra kinyújtjuk és negyedeljük,mindegyik kis szeletkét megkenjük felvert tojással,rátesszük a sajtot vagy a kolbászt(csináltam csak sajtosat,csak kolbászosat és sajtos kolbászosat is) és feltekerjük,megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőbe tesszük és kb.40-45 perc alatt el is készül!
A tölteléket lehet variálni,tehetünk bele sonkát,gombát,kukoricát,megkenhetjük pizzakrémmel,stb.stb
Húsvétra sonka-torma töltelékkel fogom elkészíteni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése